FacebookMANDOLIN MOUNTAIN

MaMo on vuonna 2007 perustettu jyväskyläläinen maamme suurin ja elinvoimaisin mandoliinimusiikkiin keskittyvä mandoliiniorkesteri.

Orkesterin ohjelmisto on lyhyesti ilmaistuna laaja: MaMon tavaramerkkinä on alusta alkaen ollut tyylien runsaus ja vaihtelevuus. Jouni Koskimäen originaalisävellyksien lisäksi MaMo on soittanut mandoliinimusiikin klassikoita Meksikosta Amerikkaan, Englannista Japaniin mm. säveltäjiltä Domenico Scarlatti, Eduardo Angulo, David Grisman, Simon Mayor, Jose Zambrano ja Yasuo Kuwahara. Orkesteri on tulkinnut suhteellisen paljon myös klassista musiikkia mm. Bachia, Händeliä, Malderea, Brahmsia ja Ravelia. Lisäksi konserteissa on kuultu musiikkia aina Django Reinhardista bluegrassiin, klezmeristä skandinaavisiin polskiin, brasilialaisesta chorosta Beatlesiin, suomalaisesta kansanmusiikista irlantilaisiin reeleihin ja jigeihin.

MaMo noudattelee mandolalla lisättynä keskieurooppalaisen mandoliiniorkesterin kokoonpanoa: mandoliini, mandola, tenorimandola, kitara ja basso – tarvittaessa käytetään myös muita soittimia, esim. viulua, alttoviulua, selloa, klarinettia, huilua, banjoa sekä erilaisia lyömäsoittimia. Myös laululla on keskeinen osa ohjelmistossa. Orkesterissa on nykyään 12 muusikkoa ja MaMoa johtaa Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen lehtori Jouni Koskimäki, jonka käsialaa ovat orkesterin sovitukset sekä uniikit sävellykset.

MaMo on konsertoinut urallaan useilla festivaaleilla niin kotimaassa kuin ulkomailla: 2010 ja 2011 orkesteri esiintyi Haapavesi Folkissa (jälkimmäisen konsertin taltioi YLE 1), vuonna 2014 MaMolla oli kunnia konsertoida maailman suurimmalla mandoliinifestivaalilla, Saksan Bruchsalissa kuuluisassa Eurofest Zupfmusikissa. Orkesteri otettiin vastaan Saksassa suurella innostuksella: MaMo oli 74 orkesterista ja artistista ainoa, jonka annettiin soittaa encore! MaMo konsertoi syksyllä 2015 Espanjan La Corunan kielisoitinfestivaalille, joka on Logronon festivaalin ohella Espanjan tunnetuin kielisoitinfestivaali – MaMolla oli La Corunan festivaalilla kaikkiaan kahdeksan konserttia. Kesällä 2016 MaMo oli Tallinnan Saku-mandoliinifestivaalin pääesiintyjä ja viime vuonna MaMolla oli menestyksekäs iso konsertti Tampere Beatles Happeningissa Tamperetalossa: konsertissa MaMo soitti suurkokoonpanolla pelkästään Beatlesiä välillä hyvinkin pitkälle vietyinä Koskimäen sovituksina.

MaMon kokoonpano:

Jouni Koskimäki: mandoliini & mandola
Antti Manninen: mandoliini & lyömäsoittimet
Siiri Önkki: mandoliini
Reetta Honkavuori: viulu & mandoliini
Olli Helle: mandoliini
Josefiina Pajunen: mandola & huilu
Helmi Sipola: mandola & sello
Josefiina Fagerlund: tenorimandola & kitara
Väinö Huhtanen: tenorimandola & kitara
Heikki Pyykkönen: tenorimandola & kitara
Eevi Kortelainen: kitara
Kalle Saarinen: basso

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien